Vijf security voorspellingen voor 2024

Het afgelopen jaar markeerde een cruciaal hoofdstuk in de wereld van cybersecurity, gekenmerkt door een unieke mix van wereldwijde gebeurtenissen en evoluerende technologie. Economische verschuivingen en geopolitieke spanningen werden in 2023 vergezeld door een toename van cyberaanvallen. Van gerichte phishing campagnes tot grootschalige ransomware aanvallen, organisaties en individuen werden geconfronteerd met een steeds complexere dreigingsomgeving.

Wat kunnen we in 2024 kunnen verwachten binnen het security domein? Distology, de toonaagevende cybersecurity solutions provider, doet vijf security voorspellingen voor 2024:

1. Zero Trust wordt noodzaak als security aanpak

Tot maart 2024 heeft de Nederlandse overheid de tijd om de NIS2-richtlijn te implementeren. In de aankomende maanden zal specifieke aandacht worden besteed aan handhaving en toezicht op deze implementatie. Competente autoriteiten zullen worden aangesteld om controles uit te voeren en te verifiëren of organisaties met ‘kritieke infrastructuur’ voldoen aan NIS2. Dit omvat ook OT-systemen, die in toenemende mate worden geïntegreerd met IT-systemen. Organisaties worden aangemoedigd om proactief te voldoen aan NIS2-richtlijnen om de beveiliging van vitale infrastructuren te waarborgen. Als gevolg daarvan zullen organisaties die nog geen gebruik maken van het Zero Trust beveiligingsmodel, ook in 2024 de overstap gaan maken.

Bron: security magazine | Klik hier voor het originele bericht