Een nieuwe benadering van security met XDR

Een nieuwe benadering van security met XDR

Artikel Andre Noordam, AVP Solutions Engineering EMEA North bij SentinelOne

Cybercriminelen werken met een mate van finesse en precisie die organisaties kan verrassen. Binnen een paar seconden kunnen ze nietsvermoedende medewerkers of partners met kwaadaardige bestanden lokken, bestaande kwetsbaarheden uitbuiten om een netwerk binnen te dringen en zich lateraal binnen een systeem verplaatsen.

De impact van ransomware-aanvallen gaat verder dan alleen het verstoren van de business: er hangt ook een stevig prijskaartje aan. Volgens het ‘Cost of a Data Breach Report 2023’ van IBM verliezen bedrijven maar liefst 4,45 miljoen dollar: dat is een stijging van 15% in de afgelopen drie jaar. De grote uitdaging voor organisaties ligt in hun security-infrastructuur, die vaak bestaat uit verschillende platforms en meerdere geïsoleerde oplossingen. Een onsamenhangende configuratie leidt tot een gefragmenteerd beeld van de risico- en dreigingsprofielen van de organisatie.

Dit is waar eXtended Detection and Response (XDR) als oplossing naar voren komt. XDR biedt een nieuwe aanpak voor het beperken van dreigingen door het verzamelen van gegevens over endpoints en verschillende security-oplossingen. Dit maakt geautomatiseerde reacties mogelijk en zorgt voor uitgebreide zichtbaarheid, waardoor organisaties cyberdreigingen sneller kunnen bestrijden.

Lees verder >>


Bron: ictmagazine.nl | Klik hier voor het originele bericht