De grenzeloze, autonome organisatie is in aantocht

De grenzeloze, autonome organisatie is in aantocht

De digitale transformatie van organisaties is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Daarbij is uitbesteden van IT steeds belangrijker aan het worden, al verandert volgens Gartner-analisten Irada Veliyeva en D.D. Mishra de wijze waarop bedrijven outsourcen op gebieden als ERP en infrastructuur.

Zij gaan in dit interview verder in op uitdagingen voor zowel service providers als hun afnemers: zoals het structureel gebrek aan IT-talent en de volgende fase in digitale transformatie: autonomous business.

In ERP-services is de adoptie en implementatie van cloud-ERP een no brainer, begint Irada Veliyeva. De grote verandering die de director analist van Gartner hier recent zag plaatsvinden, is dat technische implementatie steeds vaker slechts één onderdeel is van het selectieproces van bedrijven om een relevante service provider te vinden.

“Het gaat steeds meer om een transformationele aanpak: wat verandert er door het gebruik van cloud-ERP-diensten in je organisatie? Wat wij aanraden, is een evolutionaire roadmap. Zeker door de opkomst van cloud-ERP gaat het vaak niet meer om één project, maar heb je met regelmaat kleinere veranderingen, bijvoorbeeld een update elk kwartaal. Daar moeten ERP-service providers steeds meer rekening mee houden.”

Outsourcing

Ook op het gebied van outsourcing zijn er trends in de IT-sector waar service providers goed op moeten letten, voegt D.D. Mishra toe. Hij houdt zich onder meer bezig met (outsourcing van) infrastructuur-diensten en is betrokken bij hoogwaardige analyses van alle outsourcingdiensten. Business-veranderingen vinden volgens Mishra steeds sneller plaats, met een duidelijke impact op de IT-aanpak.

[....]