vergrootglas
Vacatures voor IT specialisten in finance

Technologielandschap beroep in kaart

Bron: NBA - 06 december 2018

De nieuwe kennisgroep 'Accountech' van de NBA is samen met een groep experts begonnen om het ‘technologielandschap’ van het accountantsberoep in kaart te brengen. Ook wordt gewerkt aan een kalender voor komend jaar.

Bekijk het Technologielandschap en lees meer over terminologie.

De kennisgroep Accountech, bestaande uit 19 vertegenwoordigers uit onderwijs, wetenschap en praktijk heeft met behulp van het 3-horizon model van Mckinsey dit landschap in kaart gebracht. In drie sub-groepen - bedrijfsleven, grote en middelgrote/kleinere kantoren – zijn de technologieën ‘geplot’. In horizon één staat welke technologie nu al bestaat en vaak wordt vaak. Horizon twee laat zien welke technologie beschikbaar is, maar nog niet of beperkt wordt toegepast door onze beroepsgroep. Nieuwe technologie die nog niet wordt gebruikt binnen ons accountantsberoep is terug te vinden in horizon drie.

Het accountantsberoep is hierbij breed gedefinieerd, zowel de controlerend, samenstellend, als accountant in business worden hieronder verstaan. Hierbij bestaan zeker accentverschillen. Zo zijn de innovatie afdelingen van grote kantoren al volop bezig met een aantal technologieën uit horizon twee, bijvoorbeeld data analytics en process mining. Een andere bevinding was dat een aantal digitale ontwikkelingen in het bedrijfsleven al gemeengoed is, terwijl de MKB-accountant hier nog weinig van merkt.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp