vergrootglas
Vacatures voor IT specialisten in finance

Met agile toch in control: hoe loslaten een andere manier van vastpakken wordt…

Bron: Executive Finance - 04 december 2018

Veranderingen gaan sneller en worden ingrijpender. Het is dus logisch dat leiders zoeken naar mogelijkheden om de slagkracht te vergoten. Veel organisaties adopteren de agile manier van werken voor de ontwikkeling van hun IT-systemen. Het vergroot de wendbaarheid, maar leidt ook tot nieuwe managementvraagstukken en uitdagingen.

Met agile wordt de wendbaarheid vergroot door met sprints van een paar weken snel concrete resultaten op te leveren, de zogenaamde incrementen. Daarbij wordt autonomie gegeven aan een competent multidisciplinair team met de juiste expertise en ervaring om te bepalen hoe zij de vooraf gesproken resultaten het beste realiseren. Dit wordt geconcretiseerd in de definition of done. Het is een gedeeld beeld van het hele team hoe het eindresultaat eruit ziet. Alle requirements/behoeften waarin dit eindresultaat voorziet, legt het team vast in de backlog. Op basis van ervaringen in de praktijk en bij de oplevering kunnen aanpassingen (de zogenaamde refinements) worden toegevoegd aan de backlog. Zodat deze altijd de meest actuele inzichten over de behoefte bevat. In het team zorgt de product owner ervoor dat het belang van de business en de klant centraal staat. De product owner besluit uiteindelijk over prioritering.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp