vergrootglas
Vacatures voor IT specialisten in finance
Raoul de Mos

Veel vrijheid om de functie in te vullen

Interview met Raoul de Mos - Internationaal ICT-adviseur DNB

“Ik ben bij DNB aangenomen om invulling te geven aan een nieuwe functie. Daardoor heb ik veel vrijheid gekregen. Eén van de eerste dingen die ik heb gedaan, was de ambitie van DNB op ICT-gebied in Europees verband vast te stellen. Wij hebben ervoor gekozen om ons te richten op innovatie. Dat is niet voor niets: DNB loopt voorop als het gaat om de samenwerking met fintechs en nieuwe technologieën.”

Raoul de Mos is internationaal ICT-adviseur bij DNB. “Op ICT-gebied werkt DNB samen met de Europese Centrale Bank (ECB) en andere centrale banken binnen Europa. Ik coördineer die samenwerking en behartig de belangen van DNB. Stel, er komt een nieuw systeem en wij willen daar graag een hele specifieke module in hebben. Dan moeten we daarvoor gaan lobbyen en proberen andere landen mee te krijgen.”

Veel op reis
“Ik woon informatiesessies bij, houd me bezig met het onderbouwen van standpunten en vertegenwoordig DNB tijdens meetings met Europese collega’s. Dat laatste doe ik samen met mijn leidinggevende. Ik ga regelmatig voor werk op reis. Normaal gesproken één tot twee keer peer maand, maar momenteel zelfs elke week. Zo ben ik vaak bij de ECB in Frankfurt te vinden. Binnenkort ontvang ik collega’s van de centrale banken van Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje hier in Amsterdam om ervaringen uit te wisselen.”

Collegialiteit
“Wat mij opviel toen ik bij DNB kwam werken, was dat de mensen hier heel vriendelijk zijn en graag met je meedenken. Hiervoor heb ik in de consultancy gewerkt. Daar was het door het competitieve aspect een stuk minder vriendelijk. Als je een vraag had, moest je het vaak zelf maar uitzoeken. Bij DNB namen collega’s de tijd om gezamenlijk een oplossing te zoeken. Er heerst hier echt een collegialiteitsgevoel. Zo hoort het te zijn, vindt ik.”

Kickboksen
“Ik sport graag en heb op hoog niveau gebokst. DNB heeft een eigen sportruimte en daar heb ik een tijdje kickboksles gegeven. Samen met een collega heb ik die lessen opgezet. Daarnaast ben ik het afgelopen jaar bestuurslid geweest van Jong DNB, het netwerk voor DNB’ers onder de 35. We houden elke maand een borrel, maar hebben bijvoorbeeld ook een studiereis naar Athene georganiseerd. Een hele leuke manier om mijn netwerk binnen DNB te verbreden.”

Ga naar de mogelijkheden binnen DNB

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 26-2-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp