vergrootglas
Vacatures voor IT specialisten in finance
Arfan Shafiq

Vanaf dag één heeft de dynamiek binnen DNB mij verrast.

Interview met Arfan Shafiq - Functioneel applicatiebeheerder

"Voor het waarborgen van financiële stabiliteit, de belangrijkste doelstelling van DNB, zijn betrouwbare statistieken onmisbaar. De divisie Statistiek is hier verantwoordelijk voor waarbij een deel van haar werkzaamheden zich richt op toezichttaken. Zij verzamelt alle cijfers die voor goed toezicht nodig zijn en stelt deze informatie ter beschikking binnen DNB en aan externe partijen zoals de ECB en EIOPA."

“Als functioneel applicatiebeheerder ondersteun ik deze taak. Zo kom ik net uit een overleg waarbij we de voortgang van een nieuw validatieportaal voor de Solvency II rapportages hebben besproken. Mijn taak daarbij is om met mijn fab-bril op de requirements helder te krijgen en te zorgen dat deze applicatie functioneert naar de verwachting van de gebruiker. Dergelijke projecten pakken we binnen DNB op volgens de scrum methode. In multidisciplinaire teams waarbij alle kennis aanwezig is kunnen we snel en effectief handelen. Een ontzettend prettige manier van werken omdat de lijnen heel kort zijn en je elkaar dwingt oplossingen te vinden en stappen te maken.”
 
Arfan Shafiq studeerde bedrijfsinformatica aan de Hogeschool Inholland en werkt nu ruim drie jaar voor DNB. “Vanaf dag één heeft de dynamiek binnen DNB mij verrast. Er speelt hier zo veel dat de veranderingen zich in hoog tempo aandienen. En dan doel ik met name op nieuwe wet- en regelgeving die impact heeft op de applicaties die worden gebruikt. Zo draai ik mee in verschillende scrumteams en ben ik sinds kort ook scrum master van één van die teams. Een uitdagende rol omdat je binnen de hectiek van alle lopende projecten er voor moet zorgen dat jouw team afgeschermd blijft van storende externe factoren die het proces negatief kunnen beïnvloeden.
 
Naast het ontwikkelen van applicaties, zijn we met ons team ook verantwoordelijk voor het oplossen van tweedelijns incidenten. Vanuit die rol krijg je te maken met alle afdelingen binnen de divisie Statistiek en leer je heel veel collega’s kennen. Dat versterkt je betrokkenheid bij het werk dat we hier doen en geeft ook mij het gevoel dat we ons steentje bijdragen aan de missie waar DNB voor staat: financiële stabiliteit en duurzame welvaart in Nederland.”

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 16-5-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp