Vacatures voor IT specialisten in finance
Jaap Nieland

Snel een hoog kennisniveau bereiken om de juiste keuzes te kunnen maken

Interview met Jaap Nieland - Consultant Analytics - Financial Advisory | Forensic & Financial Crime bij Deloitte

Waar haal jij je uitdaging uit?
In drie maanden gaan we van klantvraag naar expert op een specifiek onderwerp. Met het Forensic team focussen we op crisis en financiële criminaliteit. Dat betekent dat we vaak werken onder behoorlijke druk, en ons toeleggen op onderwerpen die een probleem vormen voor de klant. Om dit goed te kunnen doen moeten we onszelf in korte tijd ontwikkelen tot experts op de gevraagde onderwerpen. Ik vind dat heel uitdagend.

We hebben een hoog over standaard methodologie, maar bijna geen standaard producten. Voor iedere opdracht doen we weer nieuwe ervaringen op en leren we nieuwe hindernissen te nemen. Dit vraagt ook dat we snel een hoog kennisniveau bereiken om de juiste keuzes te kunnen maken. Daarnaast is het een uitdaging om creatief bezig te blijven door nieuwe analyses te ontwerpen en implementeren.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?
Doordat bijna al onze opdrachten uniek zijn en op zichzelf staan, doe je continue nieuwe ervaringen op. Hierdoor train je je flexibiliteit en aanpassingsvermogen en word je iedere keer dat je iets nieuws oppakt sneller en handiger om je ervaring toe te passen op dat specifieke project.

Coaching en ontwikkeling is goed ingericht bij Deloitte. Ik praat regelmatig met de teamlead van het project waarbij ik specifieke feedback krijg op hoe ik functioneer binnen het team en de opdracht. Ook heb je een coach. Dat is iemand die een paar functielevels hoger staat en met wie je op een wat persoonlijker niveau over je ontwikkeling kan praten.

Wat zou je tegen je toekomstige collega willen zeggen?
Werken bij Deloitte betekent veel afwisseling, snel schakelen en vanaf je eerste opdracht actief betrokken worden bij de besluitvorming. Als je op zoek bent naar een uitdagende functie en graag nog even door wil ontwikkelen, is Deloitte een uitstekende werkgever.

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 16 mei 2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956