vergrootglas
Vacatures voor IT specialisten in finance

Pas de techniek aan op je idee, niet je idee op de techniek

Interview met Paul IJpelaar - Architect Achmea IT

ICT beveiliging? Daar doen we hier niet aan!

Althans, daar lijkt het soms wel op bij sommige bedrijven… Beveiliging in ICT is vaak een ondergeschoven proces, zo blijkt ook maar weer uit de recente digitale inbraak bij Diginotar. Uit het interim rapport van Fox IT blijkt een aantal conclusies getrokken te zijn die niet mals zijn!

Beveiliging wordt in de ICT te vaak als een lastige kostenpost gezien, of als een uitgangspunt waar onder druk van afgeweken mag worden. Hierbij worden ook vaak de risico’s geslikt of niet helemaal overzien.

Maar, troost voor iedereen die met security bezig is, dit heeft weer de volle aandacht!

Het is o zo belangrijk hiervoor de goede kennis in huis te hebben en te begrijpen hoe een hacker werkt, wat hij (of zij) wil en wat je er tegen kunt doen. Binnen Achmea is security op verschillende lagen binnen de organisatie geborgd, maar het begint met een goede strategie die je vervolgens uitwerkt naar een set van maatregelen. Op deze maatregelen moet je weer kunnen monitoren.

Twee rollen die hierin zeker cruciaal zijn. De security architect en de security controller. Als architect vertaal je de richtlijnen naar daadwerkelijke ICT oplossingen. Als controller zie je er op toe dat als er onverhoopt een security incident is, dit herkenbaar is en het beheersbaar maakt of maatregelen neemt. Zeg maar een digitale speurneus!

Aangezien Achmea de strategie heeft beveiliging terug te trekken tot op dataniveau in de datacenters, moeten er een aantal maatregelen getroffen worden om dus het LAN en WAN als onvertrouwd te kunnen inrichten. Dit willen we om security beheersbaar te maken, maar ook om de ICT oplossingen minder complex te maken en makkelijker nieuwe functionaliteit sneller uit te kunnen rollen. Bovendien willen we naar een werkplekconcept wat flexibel is en bij je rol past. Het kan dan zo zijn dat je zelf kiest voor het apparaat waar jij het liefst mee werkt.

Al met al zijn dit de uitdagingen wat met name sterke relatie heeft met security. Spreekt dit je aan? Kijk dan eens in het vacature overzicht van Achmea! Wil je weten of Achmea een goede werkgever is? Kijk dan eens rond bij de vacatures in de linkerkolom!

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 8-12-2011
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp