Vacatures voor IT specialisten in finance
Laura Janssen

Ik krijg alle ruimte voor mijn professionele ontwikkeling

Interview met Laura Janssen - DevOps Engineer NN

Ik werk nu zo’n 3,5 jaar bij NN. Eerst als externe, maar inmiddels in vaste dienst. Ons DevOps-team ontwikkelt en beheert de NN App. Het leuke is dat je veel verantwoordelijkheid krijgt. Als er een update van onze app naar de stores moet, begeleid ik het hele proces. Is de app foutloos? Is ie veilig? Maar bij Nationale-Nederlanden vinden we dat je meer moet kunnen dan één ding. Daarom houd ik mij nu ook bezig met het analyseren en testen van nieuwe functionaliteiten. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om via onze app schade te melden. Want daar heb je helemaal geen website voor nodig. Ik leer ook programmeren en pak de laatste tijd al kleine user stories op.

Afwisselend werk
Mijn werkdag is heel afwisselend. ’s Ochtends kijken we hoe het staat met de releases en wat er nog moet worden gedaan. Daarbij coach ik mijn collega’s. Hoe doe je zo’n release? Waar moet je op letten? Wat moet je testen? En hoe zet je de app in de store?

Daarna hebben we onze daily standup meeting bij het scrumbord. Daarop staat wat we moeten doen, welke taken prioriteit hebben, waar we mee bezig zijn en wat is afgerond. Ik probeer het geheel in goede banen te leiden. We werken agile in scrums van twee weken. Vuistregel: wat we in twee weken hebben gedaan, proberen we te releasen.

In de middag werk ik vaak aan de analyse en ontwikkeling van nieuwe features. Kijk, ons team werkt alleen aan de voorkant van de app. Maar we hebben natuurlijk wel data nodig om deze voorkant te vullen met informatie. Bijvoorbeeld over de spaarrekeningen van onze klanten. Dus moeten we ook bekijken of die data geschikt zijn voor de app, of dat daar nog iets mee moet gebeuren.

Initiatief wordt beloond
Door de grote variëteit aan werkzaamheden kun je je hier breed ontwikkelen. Dat maakt werken bij Nationale-Nederlanden zo uitdagend. Het bedrijf moedigt jouw ontwikkeling ook aan. Als je initiatief neemt krijg je alle ruimte om veel verschillende soorten werk te doen.

Naar een echte engineering culture
De collega’s in mijn team zijn jong en heel gezellig. Ze hebben allemaal absoluut de mindset om dingen gewoon te doen. Geen geneuzel dus. We willen graag agile en devops werken. Maar we zijn er nog niet. Voor nieuwe collega’s die graag bijdragen aan de ontwikkeling van een echte engineering cultuur ligt er bij Nationale-Nederlanden dan ook een prachtige uitdaging.

Lees meer over de rol van Devops Engineer.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 26-6-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956