Vacatures voor IT specialisten in finance
Lolke Holtrop

Fantastische kansen over de grens

Interview met Lolke Holtrop - IT run specialist bij IT International - ABN AMRO

Zorgen dat applicaties doen wat ze doen. Dat is in het kort mijn rol als IT-run specialist. Ik doe dat voor een vermogensbeheer-applicatie. Onze klanten kunnen er onder meer mee beleggen en sparen. Ik heb vooral een coördinerende rol, waarbij ik de schakel ben tussen ons scrumteam en de gebruikers. Wat komen ze tegen? Wat werkt goed en wat niet? Missen ze iets? Het is een leuke functie waarbij ik heel veel verschillende mensen in veel verschillende rollen spreek. Wat ik echt heel stimulerend vind, is het internationale karakter van mijn werk.

Cultuurverschillen blijven boeien
Ik werk in Nederland veel met Indiërs. Daarnaast praat ik regelmatig met Duitse of Franse gebruikers. Want onze applicatie wordt in 4 landen gebruikt. De gebruikers stellen hulpvragen of melden incidenten, verder helpen we bij nieuwe oplossingen doorgeven of implementeren. Erg boeiend zijn de cultuurverschillen. Het is misschien cliché, maar die zijn er dus wel degelijk. Fransen zijn wat formeler. Je moet echt goed doorvragen om erachter te komen wat ze nu precies bedoelen. Duitsers zijn meer direct, maar hebben ook nog een zekere beleefdheid. Ze zijn wat meer hiërarchisch ingesteld. Die cultuurverschillen zie je ook terug in hun mening over de applicatie.

In India langs bij mijn naaste collega’s
In Pune in India zit ook een aantal van onze programmeurs. In januari ga ik hier op bezoek. Ik ga er kennis maken met mijn naaste collega’s met wie ik dagelijks werk, maar daarvoor alleen op afstand spreek. We gaan praten over het werk aan de applicatie en hoe we zo goed mogelijk kunnen samenwerken. Soms bestaat het beeld nog dat in India het simpele programmeerwerk gebeurt, maar dat klopt allang niet meer. Het werk is echt van hoog niveau en de tijd dat je alles moet voorkauwen, is ook echt wel voorbij.

Bezoeken als dit zijn geweldig voor de teamspirit
Het contact met mijn Indische collega’s was in het begin een beetje formeel, maar is daarna een stuk meer ontspannen geworden. Er worden grappen over en weer gemaakt en we hebben elkaar behoorlijk goed leren kennen. Ik denk dan ook dat een bezoek aan India goed is voor de teamspirit. Pas als je elkaar een keer goed in de ogen hebt gekeken, pas dan kun je écht eerlijk tegen elkaar zijn! Naast dit bezoek staat het tweede deel van mijn werkreis in het teken van het volgen van presentaties van onze partners IBM en Cognizant in Delhi, Mumbay en Bangalore om mijn kennis te ontwikkelen.

Hoe geweldig is het om zoveel
Zo krijg ik in 2 weken heel veel te zien van India en mijn vakgebied. Ik ben benieuwd om te zien hoe bijzonder dynamisch het land is en hoe snel de kennisontwikkeling daar gaat. Daarnaast werk ik in Nederland aan mijn vaardigheden bij onze IT Academy. De ontwikkelingen in onze wereld gaan zo snel, dat je jezelf regelmatig moet bijspijkeren. Het is natuurlijk fantastisch dat de bank je de kans aan jezelf te blijven werken, hier of over de grens!

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 1-5-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956