Vacatures voor IT specialisten in finance
Iris Balemans

Data is het nieuwe goud

Interview met Iris Balemans - Data modelleur / business consultant - DNB

Datageeks
“Ik ben sinds 1 juli 2017 data modelleur/businessconsultant bij de divisie Statistiek van DNB. Via een kennis ben ik hier terechtgekomen. Zij vertelde me over het maatschappelijke karakter van DNB en over de ervaren medewerkers die bij de data-organisatie van DNB werken. Gelijk had ze. Ik bevind me als redelijk jonkie tussen heel wat ervaren datageeks waar ik veel van kan leren!”

Meerdere gebruikersgroepen
“Als data modelleur/businessconsultant bij DNB werk ik aan verschillende projecten voor uiteenlopende gebruikersgroepen. Ik ga in gesprek met deze groepen over hun eisen en wensen. Vervolgens maak ik een IT-vertaling naar hoe dit in het datawarehouse past en welke informatieproducten gemaakt moeten worden. Dit kunnen dashboards, rapporten of specifieke programma’s zijn. Het leuke aan mijn rol is dat ik voor meerdere divisies binnen DNB werk én voor partijen buiten DNB, zoals het CBS en de ECB.”

Ertoe doen
“Momenteel breng ik verschillende gebruikersgroepen bij elkaar met als doel tot betere rapportages te komen. Dit bevalt me erg goed! Het is tof als je bankbreed alle neuzen dezelfde kant op kunt zetten. En als dat niet lukt, bespreek je met elkaar waar de verschillen zitten. Zo voorkom je onder andere dat er meerdere uitvragen nodig zijn naar financiële instellingen. Daarnaast is het fijn om te merken dat je werk ertoe doet. Zo wordt onze data gebruikt in kamerbrieven, analyses in kranten en in de miljoenennota.”

Ruimte
“Bij DNB krijg je veel ruimte. Toen ik pas in dienst was, mocht ik bijvoorbeeld al mee naar een conferentie in Duitsland. Er zijn uitgebreide opleidingsfaciliteiten. En heb je ambitie? Dan is mijn ervaring dat daar positief op wordt gereageerd. Daarbij komt nog dat je op kantoor kunt sporten. Superfijn voor iemand zoals ik die graag sport!”

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 2-5-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956