vergrootglas
Vacatures voor IT specialisten in finance
Marjolein van Leeuwen
Geplaatst: 23-5-2018

Een waar feestje op de werkvloer!

Interview met Marjolein van Leeuwen - Scrummaster bij DNB

“Inmiddels werk ik alweer bijna negen jaar bij DNB. Dat is best lang en mensen vragen geregeld aan me: ‘Wordt het niet eens tijd om weg te gaan?’ Maar DNB boeit en bindt mij nog elke dag. Ik vertel je graag waarom!”

Geen saaie-pakken-cultuur
“Mijn carrière begon bij de afdeling HR. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd met als master humanresources management. Als ondersteuner van verschillende HR-adviseurs heb ik binnen korte tijd veel divisies van DNB leren kennen. Mijn angst voor een stoffige en saaie bedrijfscultuur bleek ongegrond. Hoe meer plekken en mensen ik leerde kennen, hoe meer ik ontdekte wat voor diverse en dynamische organisatie we zijn. DNB voert verschillende taken uit, van toezicht houden op financiële instellingen tot het bevorderen van een veilig en betrouwbaar betalingsverkeer. Dat brengt heel verschillende mensen met uiteenlopende achtergronden bij elkaar. Een waar feestje op de werkvloer!”

Kansen
“Elke twee à drie jaar ben ik gewisseld van functie en/of afdeling. Ik leerde al snel dat als je hard werkt en je beste beentje voorzet er veel mogelijk is bij DNB. Ik heb bijvoorbeeld de kans gekregen om een overstap te maken van HR naar projectmanagement, ook al had ik daar geen ervaring in. Er is ook veel ruimte om jezelf te ontwikkelen met opleidingen en trainingen. Kortom: de negen jaar zijn voorbij gevlogen zonder dat ik me ook maar een moment heb verveeld!”

Business value
“Momenteel ben ik scrummaster van twee projecten. Een scrummaster kun je kort door de bocht vergelijken met een projectleider, maar dan voor Agile/Scrum projecten. Met het eerste project heeft mijn team een applicatie gebouwd die bijdraagt aan het opbouwen van een groot fonds. Als een bank omvalt, kunnen we dankzij dit fonds tot een bepaalde hoogte de banktegoeden van klanten garanderen. Met het andere project bouwen we een applicatie waar toezichthouders de scores van financiële instellingen in kunnen bijhouden. Met mijn scrumteams creëer ik dus business value voor collega’s van andere afdelingen. Daardoor kunnen zij de taken van DNB beter uitvoeren!”

Gezonde werkgever
“In mijn vrije tijd sport ik graag, ik houd van een gezonde levensstijl. Ook hier past DNB perfect bij me! We hebben een erg mooi bedrijfsrestaurant, met volop keuze in gezonde en verse producten. Daarnaast hebben we een sportschool, waar ik één keer in de week te vinden ben.”

Wil je dit interview verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp