Vacatures voor IT specialisten in finance
Jurg Puite

Een goede Riskmanager durft zich actief met de business te bemoeien

Interview met Jurg Puite - Manager Operational Risk Management Nationale-Nederlanden

‘Een goede Risk Manger durft zich actief met de business te bemoeien. Wijst op de risico’s, maar geeft ook aan waar de kansen liggen. Juist als je deze combinatie zoekt wordt risicomanagement effectiever. Uitdagend, dat wel, want het is een dun lijntje tussen observatie en aanbeveling. Ondernemen is echter risico’s nemen en wij ondernemen graag mee.’

Jurg Puite is Manager Operational Risk Management binnen NN Schade & Inkomen. Na de studie Rechten begon hij zijn loopbaan als IT’er en was verantwoordelijk voor de IT architectuur binnen ING Life Korea ten tijde van de afsplitsing van NN. ‘Als IT’er ben je vaak volgend en ik wilde juist meer impact hebben op de business. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar Risk Management. Met ons team, dat bestaat uit Operational en Information Risk Managers, willen we het verschil maken.

Zo constateerden we onlangs dat de data kwaliteit bij een van onze onderdelen onvoldoende was ingeregeld. Uiteraard een potentieel risico en tegelijkertijd een gemiste kans. Want als Nationale-Nederlanden willen we juist op een innovatieve wijze onze klanten helpen hun ambities te realiseren. Het gebruik van data vormt daarvoor het fundament. Dus plaatsen we in onze aanbeveling de wijze waarop we data kwaliteit het best kunnen borgen gelijk binnen het perspectief van een optimale klantbeleving.’

Information Risk Management
Om meerwaarde te kunnen leveren aan de business moet je deze goed kennen. Daarom heeft iedere risk professional zijn/haar eigen aandachtsgebied. Voor de Information Risk Manager waarmee we ons team hopen te versterken is dat ABN AMRO Verzekeringen (AAV). Deze organisatie maakt strategische stappen waar veranderingen van IT platvormen en verschuivingen naar de Cloud belangrijke onderdelen vormen. Als IRM zorg je er voor dat die transformatie op een beheerste wijze plaatsvindt rekening houdend met de kansen die er voor de organisatie in de toekomst liggen.

Gevoel voor stakeholder management is in deze rol van essentieel belang. Jij vertaalt de wensen van NN Group naar de klant. Enthousiasmeert het management, daagt uit, buigt mee waar kan en verhoogt het risicobewustzijn in een ondernemende omgeving. Vakkennis is het fundament, communicatie het cement. Risk Management blijft tenslotte mensenwerk.

Lees meer over de rol van Information Risk Manager

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 27 december 2021
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.