Vacatures voor IT specialisten in finance
Sander de Wit

Een data gebaseerde tranformatie

Interview met Sander de Wit - kwartiermaker Chief Data Office - DNB

Sander de Wit is als kwartiermaker druk bezig een Chief Data Office op te zetten. “Die afdeling gaat datagedreven werken bij DNB verder faciliteren, stimuleren én bewaken. Bijvoorbeeld door gebruikers binnen DNB te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe datatoepassingen. En door DNB-beleid op het gebied van data en data-architectuur te ontwikkelen en te bewaken.”

Maximale waarde uit data
“Ik ben ervan overtuigd dat de beweging naar datagedreven werk onontkoombaar is. DNB beschikt over een geweldige schat aan data uit en over de financiële sector. Mijn collega’s van het CDO en ik willen samen met alle andere collega’s ervoor zorgen dat DNB maximale waarde uit die data haalt. Op die manier wordt het werk en de taakuitoefening van DNB effectiever en efficiënter. En leveren we indirect een bijdrage aan de doelstellingen van DNB, zoals zorgen voor financiële stabiliteit.”

Hoog tempo
“Het werk bij DNB is divers, continu aan verandering onderhevig en van hoog niveau. Het tempo waarin we ons aanpassen gaat steeds verder omhoog. We werken met Python, R en SAS. Daarnaast experimenteren we met artificial intelligence, machine learning, design thinking en andere learning techniques. Agile is bij ons sterk in opkomst; als sponsor van de Agile community binnen DNB ben ik hier een van de aanjagers van. Er is veel ruimte om je vakmatig te blijven ontwikkelen door cursussen of opleidingen te volgen. En flexibel werken is heel normaal; ik ben elke dag wel op een andere plek binnen ons pand te vinden.”

Coffee corner
“Wat ik extra inspirerend vind, is dat we hier in een hele gave omgeving werken. DNB is gevestigd in het centrum van Amsterdam. En in ons pand zijn allerlei voorzieningen, zoals een sportzaal en een goed bedrijfsrestaurant. Mijn persoonlijke favoriet is de coffee corner. De dubbele espresso kan ik echt aanraden en het personeel is altijd vriendelijk.”

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 18-4-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956