Vacatures voor IT specialisten in finance
Marcel van de Lustgraaf

De tijd van de traditionele verzekeringsmaatschappij is voorbij

Interview met Marcel van de Lustgraaf - Managing Director ITC, VIVAT

‘De tijd van de traditionele verzekeringsmaatschappij is voorbij. Verzekeren gaat veranderen en daarbij staan we aan de vooravond van enorme ontwikkelingen. ITC is de motor van deze innovatieslag. Dat betekent dat naast het faciliteren van de business, we deze ook willen challengen door met ideeën en proposities te komen. Zo hebben we ons ten doel gesteld om in het komende jaar gesprekken te voeren met 250 start-ups om te onderzoeken waar hun technologie, werkwijze of verdienmodel voor ons van betekenis kan zijn. We zien onszelf als initiator, bruggenbouwer en versneller van de vernieuwing voorwaarts.’

Marcel van de Lustgraaf is Managing Director ITC. Hij geeft leiding aan het ITC-bedrijf van VIVAT. ‘De afgelopen jaren is de organisatie bezig geweest met de omslag naar een toekomstgerichte organisatie. Samen met onze aandeelhouder maken we stappen op het gebied van digitalisering en innovatie. Zij hebben ongelooflijk veel know how in huis op het terrein van mobiel zakendoen. De Chinese markt maakt amper gebruik van laptops. Daar gaat alles mobiel. Die kennis delen ze graag met ons. Dat resulteert in nieuwe innovatieve producten zoals de onlangs gelanceerde peer-to-peer verzekeringsapp POT. Ook buiten het eigen netwerk zoeken we naar samenwerking. Zo werken we ook samen met gevonden-voorwerpensite iLost en bezorgdienst Pickthisup. En uiteraard steken we ook veel energie in nieuwe technologie als blockchain, Internet of Things (IoT), machine learning en artificial intelligence. Dat alles gericht op de wens te transformeren naar de moderne en innovatieve verzekeraar van de toekomst.’

Niet alleen de toekomst heeft onze aandacht, vervolgt Marcel, ook de bestaande IT-structuur zijn we aan het opschonen. Door het grote aantal overnames in het verleden zitten we met een complexe structuur. Vereenvoudiging van bedrijfsprocessen en systemen is daarbij troef.

De ontwikkel teams die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van alle veranderingen werken volgens het principe van BizzDevOps. BizzDevOps staat voor een ontwikkelmethode waarbij op een agile manier nieuwe code wordt geschreven die stabiel in een productieomgeving kan draaien en waarvoor de ontwikkelaar zelf verantwoordelijk blijft. Door business, developers en system operators bij elkaar te zetten en verantwoordelijk te maken voor resultaten (features), maken we enorme stappen in kwaliteit en efficiency.

Met de overname door Anbang waait er een nieuwe wind door het bedrijf. We zijn razendsnel aan het vernieuwen, pakken de kansen die er in de markt liggen op en zijn daarin succesvol. We groeien weer en dat geeft een geweldige dynamiek. Ben jij een IT’er die durft te veranderen, onafhankelijk is in zijn/haar denken en mee wil bouwen aan ons bedrijf, dan komen we graag met je in contact.

Lees meer over de mogelijkheden binnen VIVAT ITC, bijvoorbeeld over de rol van DevOps Engineer.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 6-1-2017
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956