vergrootglas
Vacatures voor IT specialisten in finance
Gieljan Everaert

De brug slaan tussen business en IT

Interview met Gieljan Everaert - Business Informatie-analist AEGON

Ondersteunend systeem inrichten
Op dit moment werk ik aan het Case360-project op de afdeling BIS Pensioen. Case360 ondersteunt de afdelingsmedewerkers bij de dagelijkse werkzaamheden, zodat zij onze klanten zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Het is een workflow-managementsysteem, en het doel van ons project is het inrichten van dit systeem. Dit inrichten doen we samen met de Pensioenafdeling van Aegon. De wensen van de pensioenmedewerkers proberen wij zo goed mogelijk te vertalen naar een gestandaardiseerd werkproces in Case360. 

Vertaalslag naar succes
In dit traject was ik een van de twee business informatie-analisten binnen een scrum team. Onze taak is om de brug te slaan tussen de business en IT. Dat is een heel afwisselend vakgebied omdat je aan de ene kant te maken hebt met de wensen van de gebruikers, en aan de andere kant de specificaties verzorgt voor de ontwikkelaars. De vertaalslag die wij maken is heel belangrijk voor het slagen van het project.

Puzzel oplossen
Een groot deel van mijn werk bestaat uit werkprocessen analyseren en de uitkomsten vertalen naar specificaties waar de ontwikkelaars mee aan de slag kunnen. Voor deze analyse maak ik procesplaten die het werkproces in kaart brengen. Bij elk overleg met de business probeer ik deze plaat weer wat aan te vullen zodat langzaam maar zeker het definitieve werkproces zichtbaar wordt. De totstandkoming van deze procesplaten is een soort puzzel waarbij steeds meer stukjes in elkaar vallen. Het oplossen van deze puzzel is een heel uitdagende en leuke opdracht.

Voldaan gevoel na een sprint
Wat ik erg leuk vind aan dit project is dat je direct invloed hebt op de werkzaamheden van een grote groep collega’s binnen Aegon. Samen met de klant of gebruiker werk je toe naar een goed eindproduct dat daarna ook meteen – en zelfs dagelijks – gebruikt wordt. Je ziet dus meteen resultaat! Doordat je best veel vrijheid hebt in hoe je dit uitvoert, blijft het werk heel uitdagend en afwisselend. Bovendien werken we volgens de Agile-methode in een scrum team. Dit houdt in dat we elke drie weken een nieuw werkend product opleveren. Deze manier van werken is aardig intensief maar geeft je wel elke keer een voldaan gevoel als er weer een zogenaamde ‘sprint’ is afgerond.

Bèta-achtergrond
Ik merk duidelijk dat ik in mijn werkzaamheden als business informatie-analist veel kwijt kan van wat ik tijdens mijn studie heb geleerd. De overgang van studeren naar werken verliep daardoor vrij soepel.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 16-10-2014
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp