vergrootglas
Vacatures voor IT specialisten in finance
Marcel Prins

Business, processen en systemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Interview met Marcel Prins - COO en Chief Information & Technology Officer APG AM

Business, processen en systemen zijn binnen de financiële wereld onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo ook voor de APG organisatie die aan het begin staat van een groot transformatieproces. Marcel Prins, COO APG Asset Management: Veel gaat veranderen.

Rekening houdend met gewijzigde marktomstandigheden en het feit dat we ons als een multi client organisatie aan het ontwikkelen zijn, houden we al onze processen en werkwijzen opnieuw tegen het licht. Er wordt kritisch gekeken naar de beleggingsketen, datawarehouse, accounting en de risk & finance functie. Uitgangspunt is dat we een state of the art organisatie gaan neerzetten die gebruik maakt van moderne pakketten en systemen. Om in beleggerstermen te spreken: een uitstekend instap moment.

Decentraal
‘Waar voorheen de IT functie centraal geregeld was, wordt dit nu voor een belangrijk deel decentraal´, vervolgt Marcel. ´Binnen Asset Management krijgt dit vorm in het organisatieonderdeel onder leiding van de Chief Information & Technology Officer (CITO). De CITO-organisatie is verantwoordelijk voor de informatievoorziening en de IT-functie binnen APG Asset Management. IT speelt een centrale rol als business enabler bij de zorg voor het soepel verlopen van de processen. CITO biedt niet alleen ondersteuning bij lopende zaken, maar ook bij de (strategische) zakelijke en door IT geïnitieerde wijzigingen voor Asset Management.

Toekomstbestendig
Er is sprake van een opbouwscenario. We zijn een nieuw bedrijf aan het neerzetten en dat geeft energie. Dat merk je door het hele bedrijf. Mensen vinden het leuk, willen graag mee in de transformatie en zetten hun schouders er onder.

´Tegelijkertijd voelen we ons verbonden met waar APG voor staat: een toekomst bestendig collectief pensioen realiseren voor haar klanten. Daarmee krijgt ons werk maatschappelijke relevantie, wat absoluut meerwaarde geeft aan je professionele rol´, zo ervaart Marcel. ´Die betrokkenheid verwacht ik ook van onze IT´ers. In sommige rollen sta je wat verder van de materie af, maar in de meeste gevallen is affiniteit of zelfs kennis van de pensioen/beleggingsmaterie essentieel.

Kans
Heb jij zin om mee te bouwen aan onze nieuwe organisatie, dan komen we graag met je in contact. Neem voor meer informatie of een nadere kennismaking contact op met de Recruiter die verantwoordelijk is voor jou vacature.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 26-10-2011
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp